Odoo • Image and Text

trackle Catch

trackle Catch har ett hål i ena änden så du kan knyta en medförande tråd. Tråden gör det lättare att ta ut trackle, ungefär som ett tampongsnöre. Snöret är till för engångsanvändning så du ska byta ut den efter varje natt och det du får med 3 meter tråd när du köper trackle Catch. 

Odoo • Image and Text

trackle regular

trackle Regular har inget hål och det tillkommer inte heller någon tråd. Du tar ut den genom att ta tag i den med fingrarna, ungefär som med en menskopp.

Bra att veta


Kan jag använda trackle i en annan tidszon?
trackle är endast certifierad för den europeiska marknaden, så andra tidszoner är ännu inte inkluderade som en extra funktion i vårt system. Vi rekommenderar därför att du använder en annan form av preventivmedel om du befinner dig utanför den europeiska marknaden. 

Vad kan störa min basaltemperatur?
Störande faktorer ökar din basaltemperatur även om ingen ägglossning äger rum. Mycket viktigt: varje kvinna är unik och reagerar olika på stress osv. Du kan märka att temperaturvärdet påverkas av störande faktorer genom att din temperatur plötsligt stiger i en eller två dagar och sedan sjunker igen. 

Vanliga störande faktorer som påverkar många kvinnors basaltemperatur är: 

 • läkemedelskonsumtion 

 • ovanligt alkoholintag

 • för kort eller avbruten sömn 

 • stress

 • tidsomställning 

 • kyla eller annan sjukdom 

Om någon av dessa skäl påverkar dig och du märker att temperaturavläsningen är högre än de dagar innan och efter, välj då en störande faktor för den dagen. Den dagen markeras sedan i rött på din cykelkurva. Om någon av dessa skäl gäller men inte påverkar din temperatur behöver du inte välja en störande faktor i trackle appen. 

Kan jag använda trackle under klimakteriet?
På grund av de hormonella förändringar som sker under/inledningen av klimakteriet kan din cykel bli mycket mer oregelbunden. Dessutom är sannolikheten för en cykel utan ägglossningen betydligt högre under denna tid. 

trackle kan vara mycket användbart under klimakteriet: med trackle kan du pålitligt se om och när du har ägglossning. trackle är lämpligt för alla typer av cykler och utvärderar din cykel med den symtomatiska metoden - vilket innebär att den kontrollerar din data varje dag för att avgöra om ägglossning redan har inträffat eller inte.

Kan jag använda trackle om jag lider av PCOS?
Att använda trackle kan vara särskilt hjälpsamt för kvinnor som lider av PCOS: eftersom trackle inte baserar beräkningarna på kalender utan omvärderar varje dag med hjälp av din data och dina personliga anteckningar, kan trackle användas av kvinnor med vilken typ av cykel som helst, även med mycket oregelbundna cykler. trackle hjälper dig att förstå om du haft ägglossning eller inte.

Du kan också diskutera cykeluppgifterna som genereras av trackle med din läkare för att se om det finns ett tydligt mönster. Det viktiga att komma ihåg är att trackle inte ersätter ett besök hos din läkare utan är bara ett ytterligare alternativ för att följa din cykel. 

Kan jag använda trackle om jag har sköldkörtelproblem?  
Självklart påverkar dina sköldkörtelhormoner också de hormoner som styr din cykel. Det är därför en obehandlad sköldkörtelrubbning kan påverka din cykel och till exempel orsaka att du inte har ägglossning. Om du inte har ägglossning på grund av sköldkörtelrubbning kan trackle inte utvärdera din data. Men om du är på en väljusterad behandling med sköldkörtelmedicin bör effekterna på dina cykler vara hanterbara. Prata med din läkare för att ta reda på om du kan använda trackle i ditt fall.  

Påverkar medicin min temperatur?
Ja, att ta medicin kan påverka din temperatur. Störande faktorer ökar din basaltemperatur även om ingen ägglossning äger rum. Mycket viktigt: varje kvinna är unik och reagerar olika på medicinering. Du kan se att temperaturvärdet påverkas av störande faktorer genom att din temperatur plötsligt stiger under en eller två dagar och sedan sjunker igen. Vanliga störande faktorer som påverkar många kvinnors basaltemperatur är: 

 • intag av medicin 

 • ovanlig alkoholkonsumtion 

 • för kort eller avbruten sömn 

 • stress  

 • förkylning eller annan sjukdom 

Om en av dessa skäl gäller för dig och du märker att temperaturavläsningen är högre än dagarna innan och efter, välj en störande faktor för den dagen i utvärderingen av din cykel. Om en av dessa skäl gäller men inte påverkar din temperatur behöver du inte välja en störande faktor i trackle-appen. 

Vilka inställningar på trackle ska jag använda om jag tagit dagen-efter-piller?
Dagen-efter-piller försenar eller hindrar ägglossningen under den aktuella cykeln. Cykeln där du tar dagen-efter-piller påverkas av artificiella hormoner, så trackle kan då inte utvärdera den aktuella cykeln. Du kan sluta mäta din temperatur för resten av cykeln. Nästa cykel kan du mäta som vanligt igen. 

Vad gör jag om jag har vaginal svampinfektion? 
Vid vaginal svamp, vänligen gör följande:

 • använd inte sensorn medan du lider av svampinfektion. 

 • du måste helt bota svampinfektionen med hjälp av din gynekolog. 

 • Innan du sätter in sensorn igen för första gången efter en svampinfektion, måste du desinficera den noggrant med 70% isopropylalkohol och sedan skölja den noggrant men vatten.

 • över den tvååriga livslängden som sensorn har får du inte göra detta mer än 20 gånger.

Har du fler frågor om trackle? Kolla vår FAQ i menyraden och skulle du inte hitta vad du söker där så är du alltid välkommen att kontakta oss!