FAQ

Undrar du om trackle passar dig? Har du frågor om hur trackle fungerar?

Här har vi samlat de vanligaste frågorna. Vi hoppas att du hittar svar på just din fråga!

 

Odoo • Text and Image

Användning

Under de första månaderna rekommenderar vi att du bär trackle varje natt för att på så vis förstå din egen cykel och hur trackle fungerar. Efter de räcker det för många kvinnor att endast använda trackle runt ägglossning för att bekräfta temperaturökningen. Vi råder dig dock att använda trackle varje natt förutom de dagar du menstruerar.

Ja. Däremot rekommenderas det att du sover i minst fyra sammanhängde timmar för att trackle ska få tillräckligt med information och data för ett säkert resultat.

Batteriet räcker i minst två år. Appen meddelar dig när sensorn behöver bytas ut. Självklart tar vi den gamla sensorn tillbaka om du vill.

Innan du går och lägger dig för du in sensorn i vaginan med rena händer. På samma sätt som du för in en tampong. Observera att du ska ha tvättat sensorn innan du för in den. Sensorn är kvar i vaginan under natten och mäter din kroppstemperatur. När du vaknar på morgonen, tävttar du händerna och sedan tar du ut sensorn. Tvätta den och sätt sedan tillbaka den i sin behållare. När du satt den i behållaren får sensorn kontakt med din smartphone och för över din data om din kroppstemperatur. Datan utvärderas i appen och du kan då se ditt resultat i appen.  Fertil  eller  inte fertil.  Kom ihåg att fylla i information om ditt livmoderhalssekret.


Under tiden som du ammar har du inte din normala menscykel. Det tar ett tag innan du har din första ägglossning. Detta är individuellt, men det brukar ta några månader. Under denna tid bör du anta att du kan få ägglossning och vara fertil utan att du vet om det. Du vet att du haft ägglossning när du får din menstruation. Dock innebär detta att du varit fertil innan du fått din menstruation. Du vet således inte förrän efteråt att du haft din första ägglossning. trackle behöver en hel menscykel för att kunna utvärdera data. Detta innebär att du använt trackle från den första dagen på menstruationen till den första dagen på nästa menstruation, tillsammans med att en ägglossning skett emellan och registrerats av trackle. Därför kan trackle inte upptäcka den första ägglossningen, då du inte har haft menstruation innan din första ägglossning. Du måste således vänta med att använda trackle tills du fått tillbaka din menstruation. Kom dock ihåg att du är fertil innan dess.

trackle kan vara extra hjälpsam om du lider av PCOS. Detta beror på att trackle inte baserar sina utvärderingar på kalendern, utan utvärderar din data varje dag baserat på din temperatur samt de du fyller i om ditt livmoderhalssekret och din mens. trackle kan användas av kvinnor med vilken typ av menscykel som helst, även om du har en oregelbunden cykel. trackle hjälper dig att förstå om du haft ägglossning eller inte. 

Du kan också använda trackles utvärderingar om din cykel för att diskutera med din läkare för att se om det finns ett märkbart mönster. Det är dock viktigt att komma ihåg att trackle inte ersätter besök hos läkaren, utan är endast ett extra hjälpmedel för att spåra din cykel. 

Kan mediciner påverka min kroppstemperatur? 

Ja, mediciner kan påverka din kroppstemperatur. Störande faktorer kan öka din kroppstemperatur utan att ägglossning har ägt rum. Viktigt att komma ihåg: alla är olika och påverkas olika av medicinering. Hur du kan veta om din kroppstemperatur har ökat av andra störande faktorer är att din kroppstemperatur plötsligt har ökat i en till två dagar och sedan plötsligt går ner igen. Vanliga störningsfaktorer som kan påverka kroppstemperaturen är: 

  • drogkonsumtion

  • ovanlig alkoholkonsumtion 

  • sömn som är för kort eller störd

  • stress

  • tidsförändring

  • förkylning eller annan sjukdom

Om någon av ovanstående faktorer kan ha påverkat dig på en särskild dag och du märker att din kroppstemperatur är högre än dagarna innan och efter, registrera detta i appen för den specifika dagen. Välj störande faktor för den dagen. När du gör det kommer temperaturökningen för den dagen inte att inkluderas i utvärderingen av din cykel. Om någon av ovanstående faktorer stämmer in på dig men det har inte påverkat din temperatur, behöver du inte registrera det i appen. 

När du har slutat med ditt hormonella preventivmedel kan kroppen behöva hitta sin naturliga rytm igen. Detta kan ta olika tid för olika personer. Du kan börja använda trackle direkt. Dock är det viktigt att komma ihåg att trackle behöver en fullständig menscykel för att kunna utvärdera din data och ge dig en säker utvärdering. En fullständig menscykel betyder att du registrerat första mensens första dag till nästkommande mens första dag, samt att en ägglossning registrerats av trackle emellan. Om du blöder efter att du slutat med ditt hormonella preventivmedel (bortfallsblödning), kan du använda detta som din första menstruation.

Om du har feber fyller du i detta i appen som en störande faktor.

Vattenbaserat glidmedel är ok, silikonbaserat och oljebaserat bör undvikas. Använder du tilläggsprodukter bör du observera materialet noggrant om något förändras på ytan. 

Använd inte trackle när du har mens. Du kan börja använda den igen när mensen är över men vänta max 5 dagar. Skulle du fortfarande blöda kan du använda trackle tillsammans med en binda. 

För att rengöra din trackle på morgonen tvättar du den enkelt med vatten, om det önskas kan du även tvätta den med en tvål som har samma pH-värde som vaginan. 

Det är inte rekommenderat att koka din trackle, eftersom detta kan resultera i skador på sensorn. För korrekt rengöring av din trackle, vänligen kolla avsnittet "Rengöra min trackle". 

Om trackle-appen

Ja, appen är gratis. Du betalar endast för sensorn. 

På startskärmen i trackle-appen kan du se fertilitetsstatusen för den aktuella dagen samt prognosen för ägglossning och nästa menstruation.

Området som är färgat rött är tiden för din menstruation. Den gröna perioden visar de fertila dagarna. Och det som är grått visar dig den infertila tiden.

Temperaturvärdena förs över automatiskt. 

Du ska själv fylla i andra observationer såsom information om ditt livmoderhalssekret, menstruation och annat som du vill spåra, såsom PMS besvär.  

Nej, appen fungerar endast i kombination med trackle sensorn.  

Om sensorn

trackle består av ett kretskort med elektroniska komponenter, ett batteri och det omgivande medicinska silikonet. Den är certifierad som klass 2b medicinsk utrustning och godkänd av TÜV Rheinland. Alla trackles är individuellt kvalitetstestade, registrerade, förpackade och tillverkade i Tyskland.

trackle är lite större än en tampong.


Du ska inte känna trackle. Precis som att du inte känner en tampong eller menskopp.

Nej. När sensorn sitter i vaginan kan den bara mäta och registrera.

trackle Regular vs. trackle Catch

Den enda skillnanden är att trackle Catch har ett hål i ena änden så du kan knyta en medföljande tråd. Tråden gör det lättare att ta ut trackle, ungefär som ett tampongsnöre. Snöret är engångs och du får med 3 meter tråd när du köper trackle catch. trackle Regular har inget hål och det medföljer heller ingen tråd. Du får ut den genom att ta tag i den med fingrarna, ungefär som med en menskopp.



Fick du svar på din fråga? Om inte, är du varmt välkommen att kontakta oss!

Börja med trackle idag!

Mät & synka data. Ta reda på din fertilitet. Välj ett hormonfritt preventivmedel utan biverkningar.

Odoo • Text and Image